Σεμινάρια >> Με Βάση Μέγεθος, Κλάδο ή Ειδικότητα >> Με βάση κλάδο Επιχείρησης >> Ξενοδοχειακός >> Παροχή Πρώτων Βοηθειών για Υπαλλήλους Ξενοδοχείων

Σεμινάριο : Παροχής Πρώτων Βοηθειών για Ξενοδοχουπαλλήλους (Σεμνάρια Medic First Aid)

Ελαχιστοποίηση

Σκοπός Σεμιναρίου

Μια ενημέρωση που να αφορά στη χορήγηση πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις μικρών ή ακόμη και πιο σοβαρών ατυχημάτων είναι χρήσιμη για τον καθένα μας, μια και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε σε κατάσταση όπου κάποιος συνάνθρωπός μας να χρειάζεται τη βοήθειά μας. Στο χώρο εργασίας μας που καθημερινά συναναστρεφόμαστε με κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για επιχειρήσεις μεγάλης εργατικής δυναμικότητας ή επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με πολλά πρόσωπα (συχνή προσέλευση πελατών, προμηθευτών κτλ), αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί κάποιο έστω και μικρό ατύχημα. Ειδικά σε περιπτώσεις κινδύνου η άγνοια μαζί με τον πανικό που προκαλείται μπορεί να αποβεί μοιραία, οπότε καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία η σωστή ενημέρωση που με τη σιγουριά που προσφέρει εξασφαλίζει τη διατήρηση της ψυχραιμίας και την παροχή της κατάλληλης βοήθειας που μπορεί ακόμα και να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

 

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν βασικές έννοιες που αφορούν σε μικροτραυματισμούς, αλλά και σε πιο σοβαρές καταστάσεις ατυχημάτων.
  • Να χορηγούν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος.

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Το πρόγραμμα δεν αφορά αποκλειστικά σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, καθώς οι περιπτώσεις διάφορων ατυχημάτων είναι καταστάσεις που μπορεί να προκληθούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Είναι προσαρμοσμένο όμως στα δεδομένα της επιχείρησης για την οποία διεξάγεται και προετοιμάζει κατάλληλα τους υπαλλήλους της για να αντιδράσουν σε καταστάσεις κινδύνου και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Διάρκεια Σεμιναρίου

  Το σεμινάριο διαρκεί 8 έως 16 ώρες

 

 Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

 Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συμμετοχή στο συγκεκριμένιο σεμινάριο.

 

 Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

    Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει:

     

    Την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) - Cardiopulmonary resuscitation (CPR) με επιμέρους ενότητες,

    • Πρωτογενής εκτίμηση
    • Εισαγωγή και Εστίαση στην Αρχική Εκτίμηση        
    • Εστίαση στον Αεραγωγό και Εστίαση στην Αναπνοή                    
    • Εστίαση στο Κυκλοφορικό   
    • Εστίαση στην Επανεκτίμηση του ασθενή

     

    Την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) - Cardiopulmonary resuscitation (CPR) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Automated External Defibrillator)

     

    Την Αντιμετώπιση πνιγμονής με στερεά και υγρά υλικά με επιμέρους ενότητες,

    • Τεχνική Heimlich
    • Τεχνική log roll

     

    Επίσης όπως ζητήθηκε θα γίνει μια αναφορά στους γενικούς κανόνες φροντίδας ασθενούς με επιμέρους ενότητες,

    • Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου
    • Επείγοντα διαβητολογικά
    • Επιληπτικές κρίσεις
    • Κακώσεις από ηλεκτρισμό

     

    Εκτός από τη θεωρητική παρουσίαση θα υπάρχει η δυνατότητα για επίδειξη από τον εκπαιδευτή σε πρόπλασμα (Laerdal Resusci® Annie)  της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης καθώς και της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

     

    Η παρουσίαση θα γίνει με διαδραστικό χαρακτήρα οπότε και θα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για ερωτήσεις και για επαφή με το πρόπλασμα (Laerdal Resusci® Annie) αν το επιτρέπει ο χρόνος.

    Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

    Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

    • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
    • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
    • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
    • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
    • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

       

     Έντυπο Υλικό

    • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

       

    Υπηρεσίες Catering - Coffee Break

    Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται πρωϊνές ώρες (09.00-17.00) προσφέρονται 2 Coffee Break με χυμό και βουτήματα (ένα κατά την άφιξή σας και ένα μετά το γεύμα) ενώ το μεσημέρι προσφέρεται καθιστό γεύμα με αναψυκτικό. Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται απογευματινές ώρες (17.30-21.30 μμ) προσφέρονται Coffee Break, χυμός και βουτήματα καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

     Σχόλια - Παρατηρήσεις

    Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές

    Text/HTML

    Ελαχιστοποίηση

     

     Σχετικά Σεμινάρια

    Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Στελεχών Ξενοδοχείων  ||  Front Desk: Υποδοχή και Εξυπηρέτηση στο Ξενοδοχείο  ||  Οροφοκομία (HouseKeeping)  ||  Πυρασφάλεια και Παροχή Πρώτων Βοηθειών  ||  Διατμηματική Συνεργασία (Team Working)  ||  Τεχνικές Πωλήσεων για τμήματα Κρατήσεων  ||  Τεχνικές Πωλήσεων Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών  ||  Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά  ||  Παροχή Πρώτων Βοηθειών για Υπαλλήλους Ξενοδοχείων  ||  Σύγχρονες τεχνικές παρασκευής coctails  ||  Αρχές Επιτυχημένης Εμφάνισης (Image Making)  ||  Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ - HACCP)  ||  Εστιατορική Τέχνη  ||  Βασικές Αρχές Οινολογίας  ||  Στρατηγικός Σχεδιασμός Εισοδήματος (Yield Mgmt)  ||  Αγγλικά για καμαριέρες  ||  Διαχείριση εγκατάστασης Φυσικού Αερίου   ||  Εξυπηρέτηση Πελατών για Υπαλλήλους Εστιατορίων

    Εκδηλώστε Ενδιαφέρον

    Ελαχιστοποίηση

    Πληροφορίες

    Ελαχιστοποίηση

    Επικοινωνία

    Ελαχιστοποίηση

      Q-Training  Αθήνα: Εκπαιδευτικό Κέντρο: Καλλιρρόης 85, 117 45, Νέος Κόσμος (100μ από Metro Fix), Κεντρικά Γραφεία: Ηρακλέους 11, 117 43, Νέος Κόσμος Τηλ. Κέντρο: 210 9244468  Fax. 210 9244510 e-mail: info@q-training.gr   Θεσσαλονίκη: Τηλ. 23920 92542, Fax. 23920 92543, Ιωάννινα: Πλατεία Ομήρου 12, Τηλ. 2651067888 Σύρος: Αντώνιος Βουτσίνος, Φολεγάνδρου 17, Τηλ. 2281086844

    Αρχική | Προγραμματισμένα Σεμινάρια | Δομή Site